Historia

Historia

Det hela startade den 19 maj 1919 på dåvarande Stadshotellet i Trelleborg där Dr Hilding Lavesson blev vald till klubbens första ordförande.

 

Att spela tennis år 1919 kostade 10 svenska riksdaler i årsavgift för manliga seniorer, men vad kvinnor fick betala har inte gått att få reda på.

Timavgiften för att hyra en bana utomhus var 50 öre om man hade egna bollar, annars fick man betala 1 kr.

 

Utomhusspel fick ske vid gamla Liljeborgsparken där IFK Trelleborg förfogade över några tennisbanor. Lite senare hyrde man in sig i Läroverkets gymnastiksal under lovdagar, söndagar och helgdagar för att kunna bedriva inomhussspel.

 

Gamla Tennishallen som var en traditionell båghall byggdes förmodligen i slutet av 1920-talet eller i början av 1930-talet. I hallen fanns en tennisbana med trägolv och en handbollsplan med prickigt gummigolv, dock linjerad för tennis.

 

År 1934 byggdes tre nya grusbanor för tennis uppe på Vångavallen strax norr om fotbollsplanen. Gamla Tennishallen revs i mitten av 1980-talet och Vångavallens tre grusbanor skrotades efter sommaren 2008.

 

I december 1993 var Albäckshallen färdigbyggd och invigdes strax därefter. Inomhusspelet kom igång våren 1994. I slutet av 2005 startade arbetet med att åter få alla tennisbanor på samma ställe och efter hårt arbete hände följande år 2009:

 

26 januari togs beslut i Kommunfullmäktige att bygga utebanorna.

 

27 mars togs det första spadtaget.

 

30 mars startade Jönssons Sydgräv sitt arbete.

 

2 juli var det slutbesiktning.

 

20 juli 2009 startade TTK med spel på de nya utebanorna.